Universeum idag

Igår hämtade mormor Elina på dagis och hon sov där inatt. Hon hade petat ut 5 kråkor ur näsan som hon stolt visat upp och sagt KRÅKA, sedan somnade hon 19:30 och sov till 8:30. Underbara unge!

Idag jobbade Anders sin lördag mellan 9 och 13 som han gör var 4e lördag så jag och Elina åkte in till universeum och träffade Cicci, Henke, Filippa och Leia där. Supermysigt!

Sitter och räknar på hur vi ska få ihop det ekonomiskt när anders är pappaledig på heltid i höst och nästa vår då jag ska plugga igen... Vill ju helst inte ta något lån från CSN. Det kanske kan lösas om jag tar av Elinas dagar de dagarna jag är "ledig" från skolan. Man får ju ta ut CSN fast man studerar OM man samtidigt tar hand om sitt barn.

Sitter och kollar lite bebisbilder från när Elina var liten., här kommer 2 stycken:Har ni sett något så sött? Här är Elina 7 dagar gammal.Herregud, har hon varit såhär liten?Mvc

Fy 17 för allt snömodd. Jag får skitont i min ischias när jag halkar runt. Det är inte heller lätt att samtidigt vara förkyld och nysa eller hosta ute på det hala... Idag var jag på mvc och vägde och mätte mm. Här är alla värden: sf mått 27 cm, hade 30cm i samma vecka med Elina. Hjärtljud 130-140. huvudet ner och ruckbart. Vikten tror jag att vi får censurera... Nu blir besöken tätare! Kul tjing

Ledig dag

Imorgon har både jag och Anders ledig dag. Självklart är Elina hemma då också! Vi har bokat bord på burgårdens elevresturang för en trerätters lunch! Ska bli väldigt spännande och mysigt! Priset är ju sjukt bra, 79kr för för och huvudrätt. Blir väl ett par tior till för dessert. Jag bokade tid på frisörskolan om ett par veckor också. Kom på att jag inte klippt mig sedan jag var gravid i v 8 haha

gott och blandat

Jag har ju köpt en iphone och den är grym. Det enda som jag saknar är en app till bloggen som funkar att lägga upp bilder med. Jag kan skriva meddelanden, men kan inte ladda upp bilderna. Har forskat lite i detta och blogg.se verkar vara enda bloggen som inte har fungerande app. grrrrNyvaken tjej. Nu för tiden kommer hon inspringande till oss när hon vaknar istället för att ropa...Nallar nybakat brödMåste jag äta upp allt...?Försöker se arg ut åt pappa!

v 30Det börjar bli långt ner till marken nu!

Du är på dag 205 av 280. (73,2%).
Du är i vecka 30.
Du har gått 29 fulla veckor och 1 full dag (v29+1).
Du är i 7:e kalendermånaden.
Du är i 8:e graviditetsmånaden (lunarmånaden).
Du är i trimester tre.
Beräknat förlossningsdatum Fre 9 apr 2010
Du har 75 dagar kvar till beräknad förlossning.

Jävla katter

Sedan vi kom hem igår från jobb och skola har katterna varit i luven på varann. Speciellt Donna har skrikit och fräst så fort någon av de andra kommit i närheten. Natten har alltså gått ut på att separera katterna. En och en har fått "sova" inne hos oss. Sova är väl det minsta de gjort! Om katterna får för sig att sova på dagen nu ska jag bannemig väcka dem på obehagliga sätt. Rättvist? Ja det tycker jag!

Vi har 2 problem!

Vi kan börja med att det går magsjuka på dagis och att elina bajsade löst imorse. Vi får se hur det utvecklas! Nästa problem kan bara min bror lösa... När vi pratar eller frågar om martin gör Elina snarkljud! Detta för att han nästan alltid sover när vi hälsar på hos dem. Jag har inte heller lärt mig hur man lägger in bilder på bloggen med iphonen. Någon som kan hjälpa mig med det?

Iphone

Testar att lägga ut ett inlägg från min nya fina iPhone.

Pulver

 

Vad tycker ni igentligen om denna fulsnygga katt?

Är han så himla ful?
Jag tycker han är en riktig skönhet. Han har så mycket detaljer att studera och man hittar nya saker hela tiden.
Hans personlighet däremot har både för och nackdelar...Mer social katt får du leta efter. Men det kan bli rätt tröttsamt att ha honom klängande och blängande på sig en hel kväll i soffan. Han har nämnligen utsatt mig till blängoffer. Han kan sitta 30cm från mitt ansikte och råblänga med sina kärleksfulla ögon i flera timmar. Varje gång jag slänger ett öga på honom blir han överlycklig och ställer sig upp och trampar omkring på min mage=)
Nej det finns nog mest fördelar med honom. Vår älskade Pulver=)


Föräldragrupp

Igår var vi på föräldragrupp för omföderskor. Det var trevligt! De flesta skulle ha om bara 3-5 veckor, men en annan skulle ha i mars iaf. Och det var inte bara 35 plussare som jag befarat=)

Lillefot är sjövild i magen. Det känns verkligen som att snart promenerar magen iväg utan mig ibland!
Glömmer man hur det var med Elina eller är denna lilla kille jättestark? Han känns väldigt stor också. Känns som att hela magen är full med bebis nu.Höstblåsor

Denna vackan tampas vi med höstblåsor...
Elina fick det först och smittade sedan mig. Anders har hittills klarat sig!

Man får blåsor (pyttesmå) på händer, fötter och i munnen och svalg som svider och gör ont. Elina har därför nästan enbart ätit russin de senaste dagarna, stackaren!

De smittar, men han får tydligen gå på dagis när hon äter igen och är pigg för det är många barn som bär på viruset utan att själva få det och därmed smittar. Man kan bara få det en gång, så det är ju skönt!Lillebror

Elina ska bli storasyster till en liten LILLEBROR!

Igår var vi på ultraljud på Mama mia. Farmor och mormor fick följa med.
En vild liten gosse sparkade omkring och mådde bra i min mage. Vig som en gymnast var han för vi fick en bild på honom när han låg med foten (som inte såg så liten ut = Lillefot) mitt i ansiktet.

Beräknad vikt var 1150g. Precis som det förväntades enligt vecka.

Jag får se om jag kan lägga in bilden vi fick senare ikväll!


Jämförelse magbilder

 

Lillefot                                                                                  Elina

En jämförelse mellan magen med Elina och magen med "Lillefot".

Känner mig mycke större, men bilderna skiljer inte så mycket!

Eller vad tycker ni?


v28 magbild

 

Imorgon gäller det...
Flicka eller pojke=)

AKUT BLODBRIST I GÖTEBORG

Alla som är friska kan faktiskt göra en sådan liten sak som att undvara lite blod till någon som behöver.

Tänk på att DU någongång kan behöva blod. Då vill man ju att det ska finnas.

Extraöppet 9 januari mellan klockan 10.00 – 16.00 på Droppen i Nordstan.

Passa på att anmäla DIG som organdonator samtidigt. Jag Anders och tom Elina är uppskrivna.


Vi lever fortfarande

Jo då vi lever fortfarande!
Vi har knappt varit inne på datorn när vi varit lediga...
På nyår var vi i Skövde hos Emma och Martin med Elise. Calle och Jennie med 5 v gamla Vendela kom dit också.
Elina som ÄLSKAR bebisar satt som ett plåster nära bebisen hela kvällen. Hunden dom hade med sig var inte heller direkt tråkig.
När Elina vaknade morgonen efter var det första hon sa BEBI!? Men då hade dom åkt hem på natten tyvärr.

När Lillefot kommer kommer det nog gå bra med Elina!

Nä, jag säger som Emma: Vad vore en blogg utan bilder...;)Plåstret Elina, Jennie och Vendela.Nästan lika runda kinder som Elina haha. Hur ska detta gå?Elise dricker mjölkEmma matar Elise och Svea tittar på.Elina slappar efter att ha läst lite för dockanÖvar på sin storasysterroll.


RSS 2.0